Prova-på

Prova-på

RiV erbjuder en möjlighet för alla från 15 år att prova motorsport på ett säkert och kul sätt. Detta gör vi normalt i samband med en av våra trackdays på Mittsverigebanan men är man ett större gäng så kan vi även arrangera privata event. Förutom racing så erbjuder vi också karting och drifiting. 

Du kan åka med i eller köra bl.a. en MNR Vortex, Gokart, MG ZR 160 JTCC eller någon av våra Mazda 3 Sport (en automat och handikappanpassad) och känna hur det är att vara en racerförare för en dag. Vi erbjuder även möjligheten att köra en riktig gokart (alltså inte hyrkart) samt medåkning i driftingbil i samarbete med VN Motorevent. 

Vi inleder Prova-på med en enklare genomgång på 15-20 minuter av säkerhetsrutiner och körteknik för att du skall få ut så mycket som möjligt av upplevelsen, därefter är det dags för själva körningen. Totalt tar ett Prova-på-event mellan 1 och 3 timmar beroende på vilken upplevelse man bokat och antal personer.

Självklart har vi nödvändiga försäkringarna och säkerhetsrutiner på plats så att det blir en intressant, avslappnad och säker körning för både förare och övriga. Hjälm får du låna av oss och i övrigt skall du ha heltäckande klädsel i bomull och skor i läder eller andra flamsäkra material. 

Vad som INTE ingår och som är kunden/förarens ansvar är skador på bil, anläggning eller annat tredjeparts material om det sker utifrån vårdslöshet, slarv eller avsiktligt. Som exempel kan nämnas övervarvning, inte följa arrangörens direktiv, vårdslös körning med mera.

Vi kommer också arrangera körning och utbildning för ungdomar mellan 15 och 25 år under vårt projekt Be Safe, läs mer här.


Priser

Medåkning, 5 varv

  • Mazda 3 Sport 800 kronor
  • MNR Vortx Yamaha R1 1250 kronor
  • MG ZR160 JTCC 1200 kronor
  • Drifting 1500 kronor

Köra, 3+5 varv (medåkning 3, kör 5)

  • Mazda 3 Sport 1800 kronor
  • MNR Vortx Yamaha R1 2300 kronor
  • MG ZR160 JTCC 2400 kronor

Köra själv, 2x10 minuter

  • Gokart 500 kronor (inte hyrkart utan 125 cc "riktig" kart)

* 25 % moms ingår.
* Licens och lån av hjälm ingår. 
* För längre körning* tillkommer 125 kronor per varv (70 kronor för gokart).

* För större sällskap och för special- eller företagsevenemang, kontakta oss genom att klicka här för info och offert.

*På grund av försäkringsregler är det inte möjligt att erbjuda längre körningar än 3+5 ovan för vissa bilar.