Prova-på

Prova-på

Vi erbjuder en möjlighet för alla från 13 år att prova motorsport på ett säkert och kul sätt. Detta gör vi normalt i samband med en av våra trackdays på Mittsverigebanan men är man ett större gäng så kan vi även arrangera privata event. Förutom racing så erbjuder vi också karting och drifiting. 

Du kan åka med i eller köra någon av våra Mazda 3 Sport eller vår BMW anpassad med handmanövrerad gas och broms och känna hur det är att vara en racerförare för en dag. Vi erbjuder även möjligheten att köra en riktig gokart (alltså inte hyrkart). 

Vi inleder Prova-på med en enklare genomgång på 10-15 minuter av säkerhetsrutiner och körteknik för att du skall få ut så mycket som möjligt av upplevelsen, därefter är det dags för själva körningen. Totalt tar ett Prova-på-event mellan 1 och 3 timmar beroende på vilken upplevelse man bokat och antal personer.

Självklart har vi nödvändiga försäkringarna och säkerhetsrutiner på plats så att det blir en intressant, avslappnad och säker körning för både förare och övriga. Hjälm får du låna av oss och i övrigt skall du ha heltäckande klädsel i bomull och skor i läder eller annat flammsäkert material. 

Vad som INTE ingår och som är kunden/förarens ansvar är skador på bil, anläggning eller annat tredjeparts-material om det sker utifrån vårdslöshet, slarv eller avsiktligt. Som exempel kan nämnas övervarvning, inte följa instruktörens direktiv, vårdslös körning med mera.


Priser

Köra själv, 30 minuter (i samband med trackday på Mittsverigebanan)

  • Mazda 3 Sport 695 kronor

Köra själv, 30 minuter (privat event)

  • Mazda 3 Sport 1 500 kronor