RiV hyresupplägg

Bilarna

Vi använder oss bl.a. av Mazda 3 2.0 Sport Hatchback som visat sig mycket driftsäkra, ekonomiska och enkla att köra. Bilarna är modifierade för Mittcup vilket innebär bland annat att de är utrustade med båge, sportstol, sexpunktsbälte, rensad på inredning, styvare fjädring, racingbelägg etc. Vi har även en automatväxlad BMW som även är anpassad för rörelsehindrade.


Hyresvillkor

Hos RiV kan du köpa in dig som förare eller hyra en tävlingsklar bil för ett eller flera race i SMK Sundsvalls endurance-serie Mittcup (läs mer om Mittcup här). 

Vid hyra av bil för enstaka tävling så ingår även teamchef som organiserar och strukturera upp teamet och tävlingen. Vid säsongshyra kan MSR mot ersättning tillhandahålla en teamchef men normalt sköter teamet detta själva. Om du hyr en hel säsong kan även bilen designas efter teamets önskemål och då också  synas på alla RiVs event under hela säsongen där bilen används utan kostnad (dock bekostar den som hyr folieringen).

I hyran ingår vid själva tävlingen bränsle, startavgift, däck, olja etc. och för underhåll mellan tävlingar service, transport, delar och byte av dessa för sådant som kan inträffa och relateras till normal förslitning för en racingbil så som hjulinställning, bromsskivor, koppling, drivaxlar etc. Även en utbildningskväll i samband med en trackday innan första racet för att lära känna bilen och vad som gäller inför tävlingen ingår. Vad som tillkommer är ev. hyra eller köp av personlig utrustning samt en förarlicens.

Vad som INTE ingår är skador på bil, anläggning eller annan tredjeparts material om det sker utifrån vårdslöshet, slarv eller avsiktligt. Som exempel kan nämnas övervarvning, inte hålla koll på varningslampor, glömma kontrollera oljenivå, inte följa teamledningens direktiv, inte följa tävlingsreglerna, inte respektera tävlingsledningens order, vårdslös körning och liknande. 

Du kan även hyra en bil för en trackdays om du vill testa innan du bestämmer dig, läs mer här.


Priser

Nedan finner du ungefärliga kostnader, för en detaljerad offert klicka här

* Moms 6% ingår i priserna ovan
* Den fasta kostnaden debiteras vid tecknandet av avtalet och skall vara betald senast 30 dagar innan första          trackday/tävling. Tecknas avtalet närmare första träning/tävling än 30 dagar skall betalning ske omgående
* Den rörliga kostnaden debiteras direkt efter avslutad tävling eller trackday
* Vid hyra för Mittcup ingår startavgift, licens (upp till 4 förare) samt test/träning inför första tävling i den fasta kostnaden.
* Bränsle, däck etc. ingår i den rörliga kostnaden