RiV Racing

RiV Racing Team

RiV Racing Team har avsikten att köra SMK Sundsvalls långlopps-serie Mittcup som omfattar 5 deltävlingar under 2023 med en Mittcups-preparerad Mazda 3 Sport som är en framhjulsdriven, tillförlitlig och lättkörd bil med drygt 150 hk.  

Här kan du köpa en förarplats i vårt team för enstaka race eller för en hel säsong. För mer info om en förarplats i teamet, klicka här


RiV Be Safe Racing Team

Inför Mittcup 2023 kommer vi också sätta ihop ett team bestående av 8-10 ungdomar mellan 15 och 25 år som kommer få möjlighet att vara med och köra och drifta vårt RiV Be Safe Mittcup-team. I teamet kommer det ingå 4-5 förare, 2-3 mekaniker, 1 team-strateg (som tillsammans med MSR Teamchef lägger upp och genomför teamets strategi) samt 1 kommunikatör (kommunicera med förare, mekaniker och tävlingsledning, håller koll på tider, bestraffningar etc.)

Detta projekt kommer till största del att sponsras av RiV och våra partners och är en del av RiVs ungdomssatsning Be Safe för ökad trafiksäkerhet.

Är du intresserad av bli en del av Be Safe, läs mer genom att klicka här


RiV Racing hyr-team

Hos RiV kan du som sagt köpa in dig som förare i vårt RiV Racing Mittcups-team eller till och med hyra en komplett bil för hela eller delar av Mittcups-säsongen. I hyran ingår kostnaden för bil, däck, bränsle, normala förslitningsdetaljer (ex. bromsbelägg) och startavgift. Även en trackday innan racet för att lära känna bilen ingår. 

För priser och ytterligare info om köpa förarplats och hyra racebil, klicka här 


Om Mittcup

Sedan 2018 har SMK Sundsvall arrangerar långlopp-serien Mittcup där man med ett team om minst 3 förare tävlar mot andra i lätt modifierade standardbilar. Mittcup går under SBFs regelverk för Enkel Bilsport med begränsningar på bland annat effekt, däck och annat så kan kostnaderna hållas nere samtidigt som det gör teamen jämnare och tävlingarna mer spännande. 

Läs mer om Mittcup genom att klicka här